Everything You Should Know

ABOUT HAIR EXTENSIONS

Waarom we geen lange Taper hebben (en wat dit betekent).

In de haarindustrie bedoelen we met Taper het verschil in lengte van de kortste en de langste haren in een individuele hair extension. Het is algemeen bekend dat korter haar goedkoper is dan langer haar. Haar met een hogere Taper (haren met meer verschil tussen de kortere en langere haren) is goedkoper dan haar met een lage Taper (zeer laag percentage van korte haren). Extensions met een lage Taper zijn duurder om te maken en daarmee van hogere kwaliteit. Het nadeel van extensions met veel korte haren is dat er onderaan minder volume is dan bovenaan. Hierdoor zijn er meer extensions benodigd voor een zelfde haarvolume. Zie voor meer informatie de Video Link

LONG TAPER

LONG TAPER

Bij een lange Taper zit alle volume aan de bovenkant van de extension welke onderaan dunner wordt.

KORTE TAPER

KORTE TAPER

De GoldFever minimale Taper voorziet in extensions met volle lengte tot onderaan de extension.

Waarom we geen Single Drawn haar met gespleten punten gebruiken.

Single Drawn haar is haar dat uit verschillende lengtes bestaat. Het is het tegenovergestelde van Double Drawn haar wat voorziet in allemaal lange haren tot onderaan de extension. De GoldFever extensions zijn Double Drawn en daarmee ontdaan van alle korte haren. Hierdoor zijn de GoldFever extensions van hogere kwaliteit en duurder in aanschaf. Voor meer informatie kijkt u hier de Video Link

Single Drawn haar

SINGLE DRAWN HAIR

Dit haar bevat vele kortere haren waardoor er minder volume onderaan de haarverlenging gecreëerd wordt.

Double Drawn haar

DOUBLE DRAWN HAAR

Al het haar in deze extensions is van dezelfde lengte. Dit betekent dat de extensions van aanhechting tot punt even dik zijn. Hiermee kunt u een gebalanceerde haarverlenging creëren.

Waarom we geen Europees haar gebruiken uit Spanje of Rusland.

Tot voor 10 – 15 jaar geleden was het aanbod van Europees haar enorm. Vele dorpen in Italië en Spanje waren goede regio’s waar haar aangeboden werd om Rusland en de opkomende Oost-Europese landen niet uit te sluiten. Het haar uit deze regio’s was echter overwegend blond en was genetisch te fijn om bruikbaar te zijn voor volume creërende behandelingen. Daar kwam bij dat dit haar onder druk werd afgestaan om gezin en-of familie te onderhouden. Dit stond altijd lijnrecht tegenover de GoldFever filosofie.

"Spaans en Europees Haar"– de hedendaagse mythe.

In de laatste jaren is er in de wereld veel veranderd; veel kijken naar de samenleving alsof zij bekende film- en popsterren van deze wereld zijn. Mensen willen niet langer met een kort kapsel door het leven; ze willen lang haar met veel volume. Omdat Europees haar schaars is, kan voor deze grote vraag maar weinig Europees haar gebruikt worden.

De enige ethische en consistente bron van onbehandeld haar komt daarom uit India. Dit is is verdeeld in twee categorieën. De eerste categorie is die van de hoogste kwaliteit; het Indische Rituele haar. Dit haar wordt gedoneerd door welwillende aanbidders van het lot en zij zijn zich volledig bewust van het feit dat het haar in de Westerse wereld gebruikt zal worden voor het maken van hair extensions. Zij weten dat het geld dat de tempel hiermee verdient terugvloeit naar de samenleving in de vorm van scholen, ziekenhuizen en dergelijke. Dit is reeds vele malen gepubliceerd door diverse journalisten. De tweede categorie is hieronder beschreven in: Waarom we geen geborsteld Indisch haar gebruiken

Remi en Non-Remi – laat u niet misleiden

(Helaas wordt in de haar industrie de term Remis of Remy nogal eens fout gebruikt. Dit wordt namelijk wel eens gebruikt voor borstel-haar dat in grote hoeveelheden beschikbaar is in India en de derde wereld.

Stelt u zich eens voor dat u verschillende Spaghetti diktes in een pan met water kookt. De dunne spaghetti is eerder klaar dan de dikke. We kunnen dit vergelijken met geborsteld haar dat in zuur baden wordt gelegd om te ontkleuren.
Wanneer er meerdere haardiktes samen in dit bad gaan, zal het dunne haar kapot gaan en het dikke haar nog niet helemaal ontkleurd zijn. Daarom is het belangrijk om haar van dezelfde dikte te hebben anders blijven er geen haarschubben meer over op het haar.
Wanneer het haar de haarschubben nog heeft en allemaal in dezelfde richting gesorteerd is, spreken we over Remy haar.

Waarom we geen geborsteld Indisch haar gebruiken.

(De tweede markt is dat van het on-ethische en ontraceerbare geborstelde haar uit India. De kwaliteit hiervan is noch ethisch, noch traceerbaar en omdat het haar in de zuurbaden de haarschubben verloren is, is het niet geschikt om als haar voor de GoldFever extensions te dienen.

Waarom we geen Chinees haar gebruiken.

Chinees haar in niet geschikt voor hoogwaardige kwaliteits extensions omdat het te dik en te zwaar is en omdat het qua structuur niet past bij het West Europese haar.

Keratine – begrijp wat u verteld wordt.

Het woord Keratine wordt vaak gebruikt om de aanhechting van extensions aan te duiden. Het is één van de bouwstoffen van haar. In 1991 werd de eerste Keratine bonding gepattenteerd. Deze keratine bonding was in staat om de haren uit de hair extension goed op de plaats te houden. Het was enorm duur om te maken omdat het op moleculair niveau moest passen bij het eigen haar van de klant. Deze uitvinding had geleid tot een groot commercieel succes. Niet te verwisselen met wax was dit echt een nieuwe ontwikkeling. Vaak wordt Keratine ook gelijk geschaard onder lijm, waxof andere middelen om de extension op z’n plaats te houden.
GoldFever heeft in samenwerking met de uitvinder en chemicus van de keratine bonding de GoldFever Protein Tips ™ ontwikkeld.


Zie onze – Gold Fever Ethisch certificaat


Follow us

Follow us

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod.